LIVE: Atlético wint dankzij Suárez van Valladolid, feest barst los (gesloten)

LIVE: Atlético wint dankzij Suárez van Valladolid, feest barst los (gesloten)

22-05-2021 19:52 Laatste update: 20:11
83

Eerst haakte Sevilla af, vervolgens FC Barcelona en nu is het tijd voor de allesbeslissende slag in de Spaanse titelrace. Stadgenoten Atlético Madrid en Real Madrid beginnen om 18.00 uur aan de laatste speeldag en VoetbalPrimeur doet live verslag.

Atlético Madrid leek thuis kopje onder te gaan tegen Osasuna, maar boog in de slotfase een 0-1 achterstand om en gaat met twee punten voorsprong op de titelhouder speelronde 38 in. Als er gewonnen wordt bij Real Valladolid, is de eerste titel sinds 2014 binnen. Real Madrid is echter in het voordeel qua onderling resultaat: als het zelf Villarreal verslaat, prolongeert het bij een misstap van de koploper zijn titel.

De tegenstanders van de Madrileense giganten hebben elk hun eigen verhaal. Nummer zeven Villarreal is al zeker van de Conference League, maar kan bij een goed resultaat ook de Europa League halen: El Submarino Amarillo speelt woensdag echter nog de Europa League-finale tegen Manchester United en zal deze ongetwijfeld in het achterhoofd hebben zitten. Real Valladolid - waar voormalig Real Madrid- én FC Barcelona-legende Ronaldo Nazário eigenaar is - begint als nummer negentien aan de laatste speelronde: de achterstand op Huesca en Eibar bedraagt twee punten, dus men zal moeten winnen van de koploper om degradatie te ontlopen.