NEC kan Eredivisie ruiken na ruime overwinning op zwak voetballend Roda JC

20-05-2021 20:36 Laatste update: 20:37
92

NEC is weer een stap dichterbij de Eredivisie. In eigen huis wonnen de Nijmegenaren dik van Roda JC, waardoor ze zich nu in de finale van de play-offs om promotie/degradatie mogen melden.

In de reguliere competitie eindigden NEC en Roda respectievelijk zevende en achtste, maar desalniettemin mochten de twee ploegen donderdagavond strijden om een plekje in de finale van de play-offs. Die wedstrijd begon al snel bijzonder goed voor NEC: na nog geen vijf minuten spelen maakte Bart van Rooij een prachtdoelpunt. De negentienjarige rechtsback werd goed aangespeeld door Jordy Bruijn. Vervolgens ramde Van Rooij de bal hoog in de korte hoek: 1-0.

In het restant van de eerste helft werd NEC nog een aantal keer gevaarlijk, maar leek het de score niet te verdubbelen. In de blessuretijd deed Rangelo Janga dat tóch: na een vrije trap van Bruijn tikte Janga de bal in de kluts raak voor de 2-0.

Bij rust stond er dan ook een 2-0 stand op het scorebord. In het tweede bedrijf probeerde Roda wel om de aansluitingstreffer te maken, alleen speelden de Limburgers redelijk slordig. In de zestigste minuut deelde Jonathan Okita de genadeklap uit voor Roda: de Duitser omspeelde de roekeloos uitkomende Jan Hoekstra, waarna hij de bal gemakkelijk in het Roda-doel kon schuiven: 3-0.

Dat werd ook de einduitslag, ondanks dat NEC nog wat kansen kreeg om de 4-0 te maken. Door de overwinning staat NEC nu in de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Daarin zal de ploeg van trainer Rogier Meijer het opnemen tegen de winnaar van het treffen tussen NAC Breda en FC Emmen, die later op de donderdagavond op het programma staat. De winnaar van de play-offs grijpt het laatst beschikbare Eredivisie-ticket voor volgend seizoen.