'PSV wil multifunctionele verdediger transfervrij ophalen uit Bundesliga'

'PSV wil multifunctionele verdediger transfervrij ophalen uit Bundesliga'

20-05-2021 23:01
138

PSV wil 1. FSV Mainz-verdediger Phillipp Mwene komende zomer transfervrij oppikken. Onder meer Voetbal International maakt donderdag melding van de Eindhovense interesse in de rechtsback annex linksback.

Mwene wil zijn aflopende contract niet verlengen bij Mainz, waardoor PSV hem transfervrij kan binnenhalen. Dat willen de Eindhovenaren maar al te graag doen, zo klinkt het. Ook Kicker en BILD maken melding van de PSV-interesse in Mwene, die komende zomer meegaat naar het EK met Oostenrijk.

Sportief directeur Martin Schmidt vertelt tegen BILD dat Mwene eigenlijk al akkoord was met Mainz over een contractverlenging. "Hij besliste echter anders voordat hij het contract tekende", vertelt Schmidt. "Dat vinden we heel erg jammer."

VI stelt dat Mwene bij PSV de stand-in kan worden van Phillip Max. De kans is echter ook aanwezig dat PSV met het halen van Mwene alvast wil inspelen op een vertrek van captain Denzel Dumfries, aangezien de 27-jarige verdediger dus ook als rechtervleugelverdediger uit de voeten kan.