PSV wil geen 10 miljoen betalen voor Pröpper: 'Kapitaalinjectie geen vrijbrief'

PSV wil geen 10 miljoen betalen voor Pröpper: 'Kapitaalinjectie geen vrijbrief'

21-05-2021 08:54
241

PSV wil zijn selectie in elke linie versterken. Dat bevestigt technisch manager John de Jong tegenover het Algemeen Dagblad. Onder meer de namen van André Ramalho, Davy Pröpper, Phillipp Mwene en Marco van Ginkel vallen in het Philips Stadion.

"Ik wil er nog niks over zeggen", reageert De Jong in het AD op de transfergeruchten. "Wel dat we met Marco van Ginkel kijken of hij definitief kan aansluiten. Je zoekt in een selectie altijd naar balans in leiderschap, mentaliteit en talent. Die balans moet bij ons nog beter. Als je het hebt over leiderschap en karakter, dan is Van Ginkel een voorbeeld. We hebben Max, Zahavi en Götze ook al. We willen ons zodanig versterken dat je in een CL-voorronde mee kunt komen met elftallen die gemiddeld 27 of 28 jaar oud zijn. In eigen land hopen we één concurrent in te halen (Ajax, red.) en weg te lopen bij de rest."

Wedden

Meer odds

De Jong en PSV hebben extra geld door de kapiltaalinjectie. "Door die injectie kunnen we iets sneller doorpakken. Joël Drommel bijvoorbeeld konden we alvast halen, zonder dat we eerst zelf moesten verkopen." Wel trapt de technisch manager enigszins op de rem. Zo wijst hij naar Pröpper. "Het is geen vrijbrief. Als ik mediaberichten lees dat Pröpper bijvoorbeeld tien miljoen moet kosten, dan is dat niet zorgvuldig omgaan met een kapitaalinjectie, als we dat zouden doen."

PSV was in het verleden vaak succesvol op de Latijnse markt, maar die bron lijkt opgedroogd. "Ik ben het ermee eens dat de mix met Mexicanen, met Latino's in het algemeen, goed past in de PSV-cultuur. Maar een belangrijk manco in deze coronatijd: we kunnen al bijna anderhalf jaar niet meer reizen. Spelers van ver weg staan allemaal in je database, maar hun ontwikkeling ter plekke live bekijken lukt niet meer."