Feyenoord heeft slecht nieuws over Geertruida: verdediger geopereerd aan knie

Feyenoord heeft slecht nieuws over Geertruida: verdediger geopereerd aan knie

21-05-2021 12:28
38

Lutsharel Geertruida staat voorlopig buitenspel. De twintigjarige verdediger van Feyenoord heeft deze week een operatie ondergaan vanwege een knieblessure, zo meldt de Rotterdamse club.

Hoe lang Geertruida precies aan de kant staat, maakt Feyenoord niet bekend. Hij komt dit seizoen in ieder geval niet meer in actie. De ploeg van coach Dick Advocaat speelt zondag de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Utrecht. Daar dient vrijdagmiddag nog wel een door de Domstedelingen aangespannen kort geding over.

Geertruida viel vorige week zondag geblesseerd uit in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Hij miste daardoor al de ontmoeting met stadgenoot Sparta in de halve finale van de play-offs. Tyrell Malacia speelde noodgedwongen als rechtsback. Geertruida was dit seizoen een vaste waarde bij Feyenoord. Hij speelde 37 officiële duels, waarin hij acht keer scoorde en twee assists gaf.

Feyenoord schrijft dat Geertruida ook het tweede deel van het EK O21 moet missen, maar Jong Oranje-coach Erwin van de Looi liet al doorschemeren dat Devyne Rensch sowieso de voorkeur had gekregen. Hij vindt de Ajacied 'net iets verder in zijn ontwikkeling'.