'Ajax de veilige keuze, maar Sulemana zou ook bij United en Liverpool slagen'

'Ajax de veilige keuze, maar Sulemana zou ook bij United en Liverpool slagen'

Gepubliceerd: vrijdag 21 mei 2021 om 12:48vr 21-05-2021 om 12:48

Laatste update: vrijdag 21 mei 2021 om 12:58vr 21-05-2021 om 12:58

De concurrentie voor Ajax neemt toe in de transferstrijd rond Kamaldeen Sulemana. Nordsjaelland-trainer Flemming Pedersen meldt dat na de Amsterdammers en Manchester United nu ook Liverpool interesse heeft getoond in de negentienjarige Ghanees.

Nordsjaelland speelt maandag zijn laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Bröndby IF. Het wordt ook het laatste optreden van Sulemana in de Deense Superligaen. "Dat mag je wel aannemen", reageert Pedersen bij TV3. "Ik kan hier niet vertellen dat ik verwacht dat hij volgend seizoen nog hier speelt, daarvoor is de hype te groot. Dat is ook begrijpelijk, en daar heb ik zelf ook aan bijgedragen."

Ajax en United zitten al enige tijd achter de vleugelaanvaller aan, maar ook Liverpool kan zich in de strijd mengen. "Ajax is wellicht de veilige keuze, waar hij zeker volop speeltijd zou krijgen. Maar ik ken Kamaldeen zo goed, dat ik weet dat hij ook bij United en Liverpool gewoon de volgende stap zal zetten. Met de persoonlijkheid en mentaliteit die hij heeft, zal ik nooit zeggen dat die stap te groot is, want hij is buitengewoon."

Volgens Pedersen is het wel belangrijk dat de dribbelaar kansen krijgt. "Het zal ook afhangen van wie hij als coach krijgt, maar ik kan hem wel in de Premier League zien spelen, ja." Sulemana was dit seizoen goed voor tien doelpunten en acht assists in 29 duels.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws