Excelsior haalt nieuwe technisch directeur op bij NEC: 'Een grote uitdaging'

Excelsior haalt nieuwe technisch directeur op bij NEC: 'Een grote uitdaging'

21-05-2021 15:30
14

Excelsior heeft een nieuwe technisch directeur. Nick Kersten komt over van NEC, waar hij hoofdscout was. Kersten tekent in Kralingen tot 2024.

Kersten neemt deels de taken over van Ferry de Haan, die tegenwoordig technisch manager is bij sc Heerenveen. Het is voor het eerst dat Excelsior een technisch directeur aanstelt. "En daarom hebben we goed gekeken waar voor ons als club de grootste uitdaging en ons onderscheidend vermogen ligt", zegt voorzitter Bob de Lange van Excelsior.

"Het is een complexe functie waarbij rekening gehouden moet worden met een heleboel club specifieke factoren. In ons geval betekent dit met name dat we slim moeten scouten om in een vroegtijdig stadium talentvolle spelers binnen te halen. Qua budget is het voor ons lastig concurreren met veel andere clubs en dus moeten wij dat op een andere manier gaan invullen. Daarnaast is het essentieel dat we aan een speler alles bieden om zich zowel binnen als buiten de lijnen te ontwikkelen. Ook wordt de overstap vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal steeds belangrijker. Hier zal steeds meer de nadruk op komen te liggen", aldus De Lange.

Kersten heeft zin in zijn nieuwe functie. "Ik zie het als een prachtige kans die Excelsior me biedt en ik kijk er heel erg naar uit om bij deze club te beginnen. Ik heb verschillende gesprekken gevoerd met Daan Bovenberg (algemeen directeur, red.) en het bestuur en daar sprak veel vertrouwen uit. Dat vertrouwen was voor mij een belangrijke reden om voor Excelsior Rotterdam te kiezen. Het is een mooie en stabiele club en ik kan me heel goed vinden in de visie die Excelsior voor de toekomst heeft. Scouting en de jeugdopleiding worden de belangrijkste pijlers, waarmee we gestaag gaan bouwen aan een elftal dat weer om promotie moet gaan spelen. Ik zie dat als een enorme uitdaging en heb er vertrouwen dat de samenwerking met Daan Bovenberg zeer prettig zal verlopen."