'Degene die Pratto heeft gescout, moeten ze diep in een kelder wegstoppen'

'Degene die Pratto heeft gescout, moeten ze diep in een kelder wegstoppen'

21-05-2021 18:45
165

John van Loen is diep teleurgesteld in de scouting en de jeugdopleiding van Feyenoord. De voormalig aanvaller vindt het onbegrijpelijk dat de Rotterdamse club er niet in is geslaagd om een goede spits op te leiden.

Van Loen schrok zich een hoedje toen Feyenoord in januari de komst van Lucas Pratto bekend maakte. "Wie heeft dat gedaan?", vraagt de zevenvoudig international zich af tijdens een uitzending van FC Rijnmond op RTV Rijnmond. "Degene die hem heeft gescout, zouden ze diep in een kelder moeten wegstoppen. Pratto hoort niet eens op een voetbalveld thuis."

De Rotterdammers hadden zich volgens Van Loen veel meer moeten toeleggen op het opleiden van jeugdspelers. Dan was het halen van de Argentijnse aanvaller niet nodig geweest. "Hoe kan het dat er bij andere betaald voetbalclubs veel jeugd doorkomt, maar bij Feyenoord niet? De club zou eigenlijk een eigen spits moeten kunnen opleiden."

Zondag speelt Feyenoord om 12.15 tegen FC Utrecht, een andere ex-club van Van Loen. De winnaar van dat duel komt volgend seizoen in de tweede voorronde van de Conference League uit.