Neres en Antony praten over band: 'Vaak geen kans op vriendschap in onze situatie'

Neres en Antony praten over band: 'Vaak geen kans op vriendschap in onze situatie'

21-05-2021 21:08
43

Ondanks dat David Neres en Antony dit seizoen met elkaar concurreren om een plekje in de voorhoede bij Ajax, zijn de twee boezemvrienden. Volgens Antony en Neres heeft de concurrentiestrijd geen slechte invloed op hun vriendschap, integendeel. De twee zijn juist blij als de ander wél mag spelen.

"Vaak is er geen ruimte voor vriendschap in onze situatie", vertelt een naast Neres zittende Antony, in gesprek met de Ajax-clubkanalen. "Het tegendeel is waar. Als ik speel is hij blij voor mij en andersom. De vriendschap en oprechtheid waardeer ik het meest."

Neres haakt vervolgens in op de woorden van Antony. "Als ik speel, zie ik hem nooit zuur kijken. Hij is altijd echt blij voor me. Hij leeft met me mee. Dat is de vriendschap die we hebben opgebouwd. Het is uiteindelijk de trainer die bepaalt wie er speelt. Als de keus op mij of Antony valt, dan is dat omdat we het verdienen. De beste spelers spelen."

"Dat is ook wat wij zeggen als we het over onze vriendschap hebben", gaat Antony verder. "Of we nou strijden om dezelfde positie of niet, we zullen vrienden blijven. We zijn altijd bij elkaar. Onze vriendschap is oprecht, omdat we die dingen kunnen scheiden. Daarom gaat het zo goed."

Dit seizoen moesten Neres en Antony vaak van stuivertje wisselen op de rechterflank. In de Europa League-duels speelden de twee wél samen: door de afwezigheid van Sébastien Haller, speelde Dusan Tadic in dat toernooi als spits. Daardoor kwam er een extra plekje vrij op de linksbuitenpositie.