Utrecht leeft toe naar 'ultieme beloning': 'Zijn tot grootse dingen in staat'

Utrecht leeft toe naar 'ultieme beloning': 'Zijn tot grootse dingen in staat'

22-05-2021 08:42 Laatste update: 10:08
144

Rick Kruys denkt dat FC Utrecht zondag in staat is om grootse dingen te laten zien in de play-off-finale tegen Feyenoord. De assistent-trainer spreekt van een geslaagd seizoen en ziet de winst in de finale als de ultieme beloning.

De 36-jarige Kruys debuteerde namens Utrecht in het betaald voetbal en is momenteel assistent van hoofdtrainer René Hake. De club uit de Domstad kende een wisselend seizoen, maar staat aankomende zondag wel in de finale van de play-offs tegen Feyenoord. "We hebben een moeilijke start gehad en konden het niet waarmaken in het begin. Daarna kwam de trainerswissel en dat liep in het begin ook stroef", blikt Kruys terug in gesprek met De Telegraaf.

Uiteindelijk eindigde Utrecht de competitie als zesde. "Wie had zes maanden geleden kunnen bedenken dat we nu in de finale van de play-offs zouden staan? Er is een enorme positieve vibe in de stad. Iedereen staat achter FC Utrecht. In die finale zijn we tot grootse dingen in staat", gaat Kruys verder. "En als we dat Europese ticket pakken, is ons seizoen ultiem geslaagd."

Kruys zelf hoopt op den duur hoofdtrainer te worden bij Utrecht. "Maar het is geen obsessie voor mij. Als dat moment niet komt, zal mijn pad ergens anders naar toe gaan. Dat is hoe het voetbal werkt. Op dit moment heb ik het gevoel dat ik mezelf nog steeds ontwikkel in mijn huidige rol", sluit Kruys af.