Meijers ziet 'meer mannetjes': 'NAC heeft nog niks en is nog geen Eredivisie-club'

Meijers ziet 'meer mannetjes': 'NAC heeft nog niks en is nog geen Eredivisie-club'

22-05-2021 10:56
82

Nijmegenaar Eric Meijers verwacht dat NEC promoveert naar de Eredivisie. Ondanks dat NAC Breda thuis speelt en het volgens Meijers '60/40' is, rekent hij op de eindzege van NEC.

NAC wordt thuis gesteund door publiek. "Maar NEC heeft aan die veertig procent genoeg, want het zit gewoon mee nu", zegt Meijers tegen Omroep Gelderland. "Ik weet niet hoe ze zich gaan voorbereiden, maar dat maakt in deze fase niks meer uit. Het maakt nu ook niet meer uit wat je doet. Of je tot morgenvroeg doortraint, met z'n allen gaat sjoelen of honderd penalty's gaat nemen. Als je in die flow zit, werkt dat zo."

NAC-trainer Maurice Steijn zei voor de wedstrijd tegen FC Emmen dat NAC meer een Eredivisie-club is dan Emmen. Meijers, tegenwoordig trainer van Spakenburg, ziet 'meer mannetjes' in Breda. "Maar NAC heeft nog niks en is nog geen Eredivisie-club. En die premie die de spelers daar in het vooruitzicht is gesteld, is voor NEC ook een goed signaal. Want dat geeft een andere druk. Die is in Breda groter. De druk in Nijmegen is ook groot, maar niet zodanig dat de groep verkrampt. Bovendien heeft NAC al het hoogtepunt gehad tegen Emmen. Het ultieme moment voor NEC moet nog komen."

Meijers is van mening dat NAC het kwalitatief beter voor elkaar heeft, maar denkt dat NEC het betere team heeft. "Bij NEC is meer duidelijkheid. Ik verwacht dat ze met dezelfde elf gaan spelen. Maar het kan van toeval afhangen. Een rode kaart, een strafschop. Als NEC lang de nul kan houden dan valt het wel weer onze kant op. En dan loop ik zondagavond rond een uur of tien even naar de overkant, als de bus dan terugkomt uit Breda."