22-05-2021 17:23
29

Werder Bremen is gedegradeerd uit de Bundesliga. De ploeg verloor zelf kansloos van Borussia Mönchengladbach en was afhankelijk van wat er bij 1. FC Köln - Schalke 04 gebeurde. Daar ging het vlak voor tijd mis voor Werder.

Werder Bremen - Mönchengladbach 2-4
Dat er paniek was in Bremen, is duidelijk. Florian Kohfeldt moest met nog één wedstrijd te gaan plaatsmaken voor succestrainer van weleer Thomas Schaaf. Het bracht Werder echter weinig. De hoop op een stunt was er wel, maar kreeg een eerste tik na drie minuten. Lars Stindl zorgde al vroeg voor 0-1.

Pas na rust liep Gladbach weg bij Werder Bremen. Marcus Thuram scoorde na 52 minuten en kort daarna deed Ramy Bensebaini dat ook. Het was na de 0-2 al duidelijk dat Werder het moest hebben van Schalke 04, dat Köln op een gelijkspel wist te houden.

De 0-4 van Florian Neuhaus was er een voor de statistieken. Werder deed via Milot Rashica en Niclas Füllkrug wel iets terug, maar een punt zat er bij lange na niet in voor de mannen van Schaaf. Vlak voor tijd ging het mis in Köln, waardoor Werder eruit vliegt en volgend jaar 2. Bundesliga speelt.

FC Köln - Schalke 04 1-0
FC Köln moet zich via de play-offs zien te handhaven in de Bundesliga. De ploeg stond bij aanvang van speelronde 38 zeventiende op de ranglijst en leek zich stuk te bijten op Schalke. Door een late goal werd er alsnog gewonnen en dus krijgt Köln een plek in de play-offs.

Schalke is al gedegradeerd, speelt dus nergens meer voor en leek dus de ideale prooi voor Köln, dat kans na kans miste. Schalke bleef wonder boven wonder overeind.

Maar in de tweede helft leek Köln toch de voorsprong te grjipen. Sebastian Andersson schoot na 69 minuten raak, maar werd na inmenging van de VAR teruggefloten vanwege buitenspel. Een zenuwslopende slotfase werd door Köln alsnog naar een goed einde gebracht. Sebastiaan Bornauw zorgde met nog vier minuten officiële speeltijd op de klok voor een climax van jewelste: zijn goal telde wél. En daardoor ontloopt Köln directe degradatie uit de Bundesliga.