Laporta wil niet ingaan op Koeman-vraag bij toevallige ontmoeting met NOS

Laporta wil niet ingaan op Koeman-vraag bij toevallige ontmoeting met NOS

22-05-2021 18:02
18

FC Barcelona-president Joan Laporta wil tegenover de NOS niet ingaan op de toekomst van Ronald Koeman. De positie van de Nederlandse oefenmeester is onzeker, nadat Barça de landstitel in de laatste competitieduels uit handen zag glippen.

NOS-verslaggever Joep Schreuder trof Laporta bij toeval in het centrum van Barcelona. De 55-jarige Bredanaar kon het vervolgens niet laten om de Barça-president te vragen naar de toekomst van Koeman bij de Catalaanse club. "Daar wilde de voorzitter nog niet op ingaan", vertelt Schreuder.

Koeman liet eerder al weten dat hij graag aan wil blijven als Barça-trainer, als hij het vertrouwen voelt van de club. De leiding van Barcelona heeft naar verluidt alleen nog niet beslist of Koeman mag blijven of toch moet vertrekken. De verwachting is dat daar volgende week meer duidelijkheid over komt.

Barcelona moet eerst nog het seizoen afsluiten. Zaterdagmiddag staat er nog een competitiewedstrijd met het al gedegradeerde Eibar op het programma. Dat is tevens ook de laatste wedstrijd van het seizoen. Barça weet al dat het geen kampioen meer kan worden: de Catalanen kunnen Real Madrid én Atlético Madrid al niet meer voorbij op de ranglijst.