Opluchting voor Stam: Cincinnati boekt dankzij Locadia eerste competitiezege

Opluchting voor Stam: Cincinnati boekt dankzij Locadia eerste competitiezege

22-05-2021 22:13 Laatste update: 22-05-2021 22:13
9

Voor het eerst dit seizoen heeft het FC Cincinnati van trainer Jaap Stam een overwinning geboekt in de Major League Soccer. Hoogvlieger Montréal werd op een 1-2 nederlaag getrakteerd en dat was mede te danken aan Jürgen Locadia.

Lang leek het er niet op dat Stam en de zijnen iets te winnen hadden tegen de Canadezen. Via Djordje Mihailovic kwam Montréal op 1-0 en daarmee leek de vierde nederlaag in vijf wedstrijden een feit te worden, maar niets bleek minder waar. Alles veranderde toen de Nederlandse trainer ingreep en Jürgen Locadia in het elftal bracht.

De voormalig spits van PSV was meteen verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Hij verlengde een klutsbal slim met het hoofd, waardoor de 1-1 op de borden stond en iedereen bij Cincinnati plots geloof had in de goede afloop. Dat gevoel werd versterkt toen Romell Quioto ook nog eens een enorme kans miste namens de thuisploeg.

Vijf minuten voor tijd viel de beslissende goal dan ook. Gustavo Vallecilla maakte er 1-2 van en schonk Stam en de ploeg daarmee de eerste competitiezege van dit seizoen. Naast de voormalig trainer van Feyenoord en doelpuntenmaker Locadia betekende dat ook goed nieuws voor andere Eredivisie-bekenden als Kenneth Vermeer, Przemyslaw Tyton, Kamohelo Mokotjo en Haris Medunjanin.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie