NAC 'gaat er vol in' tegen NEC: 'Is er nog niet eerder geweest dit seizoen'

NAC 'gaat er vol in' tegen NEC: 'Is er nog niet eerder geweest dit seizoen'

23-05-2021 08:44
50

NAC Breda is nog één horde verwijderd van de Eredivisie. Zondagavond om 18.00 uur neemt de ploeg het in het eigen Rat Verlegh Stadion op tegen NEC voor een plekje op het hoogste niveau. Mounir El Allouchi en Maurice Steijn leven vol vertrouwen toe naar het duel.

NAC versloeg in de halve finale FC Emmen na strafschoppen. Een vreugde-explosie volgde, maar veel tijd om de overwinning te vieren was er niet. "Donderdagavond waren we heel blij, maar de ochtend daarna was dat gevoel ook gelijk weg. De focus ging op NEC", vertelt El Allouchi in gesprek met Omroep Brabant. "Er is een bepaalde vastberadenheid binnen de groep, die er nog niet eerder is geweest dit seizoen. Je merkt aan alles dat het zelfvertrouwen heel groot is. Tegen NEC telt de vermoeidheid niet. Wij gaan er vol in."

Tijdens de finale van de play-offs wordt NAC gesteund door 2.500 supporters op de tribunes van het Rat Verlegh Stadion. Het kan volgens Steijn een verschil maken. "Dat is heerlijk. Al helpt het maar een fractie, we zijn blij dat ze weer in het stadion mogen. Hopelijk gaat dat het verschil maken en krijgen de supporters een passend slot van dit seizoen", sluit de trainer af.