'Advocaat hoort qua kwaliteiten in een rijtje met Van Gaal, Cruijff en Hiddink'

'Advocaat hoort qua kwaliteiten in een rijtje met Van Gaal, Cruijff en Hiddink'

23-05-2021 09:42
149

Andy van der Meijde hoopt dat Feyenoord-trainer Dick Advocaat het afscheid krijgt wat hij verdient. Hij plaatst de oefenmeester in hetzelfde rijtje als Louis van Gaal, Johan Cruijff en Guus Hiddink.

Het Eredivisie-seizoen verliep zeer wisselvallig voor Feyenoord, maar volgens Van der Meijde is dat niet toe te schrijven aan de trainer. "Ik had Advocaat een beter afscheid gegund, maar dit seizoen doet geen afbreuk aan zijn status", vertelt hij in gesprek met Nu.nl. "Over zoveel jaar praten we nog steeds over Advocaat. Hij hoort ook qua kwaliteiten in een rijtje met Van Gaal, Cruijff en Hiddink. Advocaat is gewoon een grote naam in de voetbalwereld en een trainer naar mijn hart."

Daarbij wijst Van der Meijde op de meerdere momenten rond aanvoerder Steven Berghuis dit seizoen. Advocaat hield een rotsvast vertrouwen in zijn aanvoerder, hetgeen Van der Meijde begrijpt. "Advocaat weet ook wel dat Berghuis veruit zijn belangrijkste speler is. Als hij niet meedeed dan was het helemaal niks bij Feyenoord. De cijfers spreken voor zich. Berghuis heeft drie keer niet meegedaan en drie keer werd er verloren. Ik snap Advocaat dus wel en vind het ook wel mooi hoe hij met de situatie omgaat."