Ontroerde Advocaat: 'Steven zei: we maken rondje langs het veld. Nou, ik niet'

Ontroerde Advocaat: 'Steven zei: we maken rondje langs het veld. Nou, ik niet'

23-05-2021 14:40 Laatste update: 14:48
71

Dick Advocaat verscheen na zijn laatste wedstrijd als clubtrainer voor de camera van ESPN. De trainer van Feyenoord wilde zich vooral beperken tot de wedstrijd tegen FC Utrecht, maar het ging uiteraard ook over zijn afscheid.

"Het was een goede eerste helft, echt uitstekend. Dan gaat Utrecht wat scherper spelen en daar hadden wij moeite mee. Het was puur vechten, maar ze hebben het over de streep getrokken. Hij kan een keer verkeerd vallen, maar hij viel goed voor ons", laat Advocaat weten aan ESPN.

Leroy Fer ontsnapte voor rust aan een rode kaart na een harde tackle op Sander van de Streek, maar Advocaat was niet bang dat de routinier van het veld gestuurd zou worden. "Nee, ik kneep hem eigenlijk niet. Hij wilde heel snel opstaan, toen iemand zei: blijf liggen. Je weet het tegenwoordig niet met de VAR, maar gelukkig niet."

Vervolgens stond Advocaat toch stil bij zijn afscheid. Al na de goal van Luis Sinisterra kon hij de tranen niet bedwingen. "Ik kan er echt niets aan doen. Ik schiet voor niets in de schrik", lacht hij. "Na het laatste fluitsignaal moest ik ook snel weg. Steven (Berghuis, red.) zei: we gaan nog even het veld langs. Nou, ik niet.  Ik schoot even vol. Dat heb ik altijd wel gehad, maar de laatste jaren wordt het steeds extremer." Dat de fans 'Dickie bedankt' zongen, raakte hem ook. "Toen begon het ook al. Ik kan er niets aan doen."

Advocaat kijkt met trots terug op zijn carrière. "Vooral dat ik het zo lang vol heb gehouden. Dat betekent dat je goed in je vel zit. En ook dat je niet veel hebt verloren. Als je veel verliest is het een heel eenzaam beroep. Gelukkig heb ik veel gewonnen."