Koeman: 'Wij zijn aan de slag gegaan, totdat iemand zegt dat het over is'

Koeman: 'Wij zijn aan de slag gegaan, totdat iemand zegt dat het over is'

23-05-2021 15:37 Laatste update: 16:39
19

Ronald Koeman heeft in gesprek met de NOS een tipje van de sluier opgelicht over zijn sportieve toekomst. Of hij na dit seizoen nog steeds trainer van FC Barcelona is, kan hij echter nog niet vertellen.

Koeman ruilde afgelopen zomer het bondscoachschap in voor een baan bij zijn droomclub, waar hij moest puinruimen: Barça richtte zich na een moeizame start van het seizoen op, had op een gegeven moment zelfs de landstitel in eigen hand, maar is uiteindelijk derde geworden, op zeven punten van kampioen Atlético Madrid. In de Spaanse pers wordt al volop gespeculeerd over het lot van de trainer, die één dezer dagen met voorzitter Joan Laporta gaat praten. "De stand van zaken is dat er geen duidelijkheid is", vertelt Koeman hierover aan de NOS.

Laporta won onlangs de presidentsverkiezingen en keerde na elf jaar terug als clubvoorzitter. Koeman heeft al eens met hem om de tafel gezeten. "Over voetbal, over de manier van spelen", aldus de trainer, die de berichtgeving in de Spaanse over zijn opvolging met een korreltje zout neemt. "Ook hier werkt het dat de ene dag Xavi de trainer is en de volgende dag tekent Xavi een contract in Qatar. En de volgende dag tekent Flick en dan blijkt dat hij bondscoach van Duitsland wordt... Het is wel heel makkelijk."

Vooralsnog gaat Koeman ervan uit dat hij ook na de zomerstop op zijn post zit. "Wij zijn gewoon aan de slag gegaan. En net zolang tot er iemand is die zegt dat het over is."