FC Utrecht voelt zich benadeeld in De Kuip: 'Denk dat het geen toeval is'

FC Utrecht voelt zich benadeeld in De Kuip: 'Denk dat het geen toeval is'

23-05-2021 18:14
194

De spelers van FC Utrecht voelen zich benadeeld. Spits Mimoun Mahi doet zijn beklag over de arbitrage en scheidsrechter Dennis Higler in het bijzonder. 

Higler gaf Leroy Fer geen rode kaart en weigerde in de tweede helft de bal op de stip te leggen nadat Adrián Dalmau geraakt werd door Feyenoord-speler Tyrell Malacia. Mahi is er even klaar mee. "Ik verwacht bij de finale van de play-offs een arbiter, die dit soort keuzes goed kan maken. Dan heb je ook nog een VAR erbij. Als je dan nog geen goede keuze kan maken, snap ik er helemaal niks van", zegt Mahi tegen De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"Als je ziet hoe Sander van de Streek op kniehoogte een zaag van achteren krijgt van Leroy Fer. Als een VAR dan niet durft in te grijpen, dan kun je die VAR beter thuis laten. Dan zie ik het nut er niet van. Een blinde kan zelfs zien dat dit een donkerrode kaart is", foetert de spits.

Mahi ziet een verband tussen het gedoe over de speeldatum van deze wedstrijd en deze wedstrijd, waarin de beslissingen van de arbitrage niet in het voordeel van Utrecht vielen. "Ik denk dat het allemaal geen toeval is. Dat is mijn mening. Je ziet dat we uiteindelijk eerst daarin benadeeld zijn. We moesten het zelf doen op het veld, maar ook daarbij zijn we benadeeld. Dat is wel heel erg jammer."