Liverpool bekroont eindsprint, ex-Ajacieden vellen Chelsea, tóch CL voor The Blues

Liverpool bekroont eindsprint, ex-Ajacieden vellen Chelsea, tóch CL voor The Blues

23-05-2021 18:56 Laatste update: 19:02
18

Liverpool heeft zich op de allerlaatste speeldag van het Premier League-seizoen alsnog verzekerd van deelname aan de Champions League: de onttroonde kampioen was lange tijd op zoek naar zichzelf, maar is in zijn laatste tien competitieduels ongeslagen gebleven en is beloond voor zijn eindsprint. Chelsea heeft de drievoudige strijd met Leicester in zijn voordeel beslecht en mag ook naar het miljardenbal: voor de FA Cup-winnaar lonkt nu de Europa League.

Liverpool-Crystal Palace 2-0
Liverpool blameerde zich begin maart tegen staartclub Fulham en leek naast Europees voetbal te grijpen. De ploeg van Jürgen Klopp heeft zich echter opgericht in de laatste maanden van het seizoen. Een thuiszege op Crystal Palace zou vrijwel zeker genoeg zijn voor Champions League-kwalificatie en Liverpool deed thuis wat het moest doen. Sadio Mané bracht Anfield in vervoering met twee treffers.

Aston Villa-Chelsea 2-1
Chelsea verloor onlangs de FA Cup-finale van Leicester City, maar nam midweeks revanche op The Foxes en ging met een voorsprong de laatste speelronde in. De laatste wedstrijd tegen Aston Villa was echter een afknapper, met dank aan twee ex-Ajacieden: Bertrand Traoré scoorde vlak voor rust uit een hoekschop en Anwar El Ghazi benutte in het begin van de tweede helft een penalty. Ben Chilwell werkte de aansluitingstreffer nog over de doellijn, maar verder kwamen The Blues niet. César Azpilicueta kreeg vlak voor tijd zelfs nog rood. Chelsea kon echter opgelucht ademhalen toen het nieuws uit Leicester doorkwam.

Leicester City-Tottenham Hotspur 2-4
De FA Cup-winnaar gaf namelijk tot twee keer toe een voorsprong uit handen tegen Tottenham Hotspur en heeft voor het tweede seizoen op rij op de laatste speeldag naast de Champions League gegrepen. Jamie Vardy benutte twee penalty's, maar Harry Kane scoorde tegen en Kasper Schmeichel werkte de bal in de slotfase in eigen doel. Gareth Bale schoof zelfs nog de 2-3 én de 2-4 binnen en voltrok het vonnis over The Foxes.