Onbegrip bij FC Utrecht: 'Er zijn momenten geweest dat het over de grens ging'

Onbegrip bij FC Utrecht: 'Er zijn momenten geweest dat het over de grens ging'

23-05-2021 19:20
193

René Hake is niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Dennis Higler tijdens de wedstrijd Feyenoord - FC Utrecht. Hij is niet blij met de beslissingen rond de overtreding van Leroy Fer en het moment tussen Tyrell Malacia en Adrián Dalmau.

Hake heeft er begrip voor dat er hard wordt gespeeld. "Maar er zijn ook momenten geweest dat het over de grens ging", zegt hij tegen ESPN. "Je kunt er wel je vraagtekens bij zetten hoe dat beoordeeld wordt."

Hake doelt op de overtreding van Fer, die naar rood solliciteerde. "Ik denk niet dat daar heel veel discussie over kan zijn, maar de scheidsrechter beoordeelde het anders. En de VAR beoordeelde het ook anders."

De trainer van Utrecht kijkt ook kritisch naar de vermeende overtreding op Dalmau. "Voor zulke momenten hebben wij wel eens strafschoppen tegen gekregen. Dat er een bal weg is en dat dan iemand nog een schop krijgt. Ik vind dat wel opmerkelijk. Uiteindelijk is het allemaal interpretatie en beoordeling of er wel of niet iets aan de hand is. Als het overduidelijk is, dan moet je gewoon ingrijpen."