'Wijnaldum zou zo voor een Nederlandse club kunnen tekenen, meen ik echt'

'Wijnaldum zou zo voor een Nederlandse club kunnen tekenen, meen ik echt'

23-05-2021 20:17
98

Henk Ten Cate sluit niet uit dat Georginio Wijnaldum terugkeert naar de Eredivisie. De middenvelder maakte zondag bekend dat hij na vijf seizoenen vertrekt bij Liverpool en nog nergens anders getekend heeft.

De wedstrijd tegen Crystal Palace was waarschijnlijk de laatste van Wijnaldum. Hij verlaat Liverpool na vijf seizoenen. In de wandelgangen wordt Bayern München genoemd als mogelijke nieuwe club. "Het is apart dat zo'n grote speler niet weet waar hij naartoe gaat. Hij gaat een EK spelen en het is gek dat dat nog niet bekend is. Het leidt misschien ook af, want als hij tijdens het EK met clubs aan de gang is, dan ben je er niet helemaal bij", zegt Marco van Basten bij Rondo op Ziggo Sport.

Vervolgens haakt Ten Cate in. Hij sluit niet uit dat Wijnaldum naar Nederland gaat. "Weet je waar hij toe in staat is? Dat hij gewoon voor een Nederlandse club tekent, dat meen ik echt. Dat zou zomaar kunnen, want zo'n type jongen is het. Hij volgt zijn gevoel. Feyenoord? Dat zou kunnen, of PSV."

Eerder werd FC Barcelona gelinkt aan Wijnaldum, maar de laatste weken is het stil. "Mensen zeggen dat het geen Barcelona-speler is, maar dat is hij wel. Maar of Koeman blijft, weet je ook nog niet. Barcelona zou een goede club voor hem zijn", aldus Ruud Gullit.