Hyballa vindt weer onderdak en tekent bij laatste club van Van der Vaart

Hyballa vindt weer onderdak en tekent bij laatste club van Van der Vaart

24-05-2021 11:35
18

Peter Hyballa heeft een nieuwe baan gevonden. De oud-trainer van NEC gaat aan de slag bij Esbjerg fB, zo maakt de Deense tweedeklasser maandag bekend.

Hyballa (45) neemt vaste assistent Maik Drzensla en fysiektrainer Robin Adriaenssen mee naar Denemarken. "Peter heeft de ervaring, capaciteiten en resultaten die Esbjerg verder kunnen helpen, dus we zijn erg blij met deze samenwerking", reageert directeur Brian Bo Knudsen op de clubsite.

"Ik ben blij hier te zijn", reageert Hyballa. "Dit is een grote club en ik kijk ernaar uit om de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Het doel is promotie naar de Superligaen (het hoogste niveau in Denemarken, red.). Ik heb duidelijke ideeën, wil hoog drukzetten en jonge spelers ontwikkelen. Ook ben ik blij dat Maik en Robin met mij meekomen. We zijn allemaal topexperts binnen onze eigen gebieden."

Esbjerg werd afgelopen seizoen derde op het tweede niveau. De laatste club van Rafael van der Vaart degradeerde in 2020 uit de Superligaen. Hyballa vertrok onlangs vanwege tegenvallende resultaten na nog geen halfjaar bij Wisla Krakow.