Ramos reageert voor het eerst op mislopen tiende (!) eindtoernooi: 'Het doet pijn'

Ramos reageert voor het eerst op mislopen tiende (!) eindtoernooi: 'Het doet pijn'

24-05-2021 14:46
26

Sergio Ramos heeft gereageerd op het besluit van bondscoach Luis Enrique om hem niet mee te nemen naar het EK van komende zomer. De honderdtachtigvoudig (!) international worstelt al maandenlang met blessures en heeft sinds medio maart nog maar één wedstrijd gespeeld.

Mede daardoor heeft Enrique besloten om hem niet te selecteren. Ramos had – na vier WK's, drie EK's en twee Confederations Cups – zijn tiende eindtoernooi kunnen spelen, maar ziet die droom in rook opgaan. 'Ik heb ervoor gevochten, elke dag honderd procent gegeven, zowel fysiek als mentaal, voor Real Madrid en de nationale ploeg. Maar dingen gaan niet altijd zoals je wil dat ze gaan', meldt hij via Twitter.

En dus is dit teleurstellende seizoen nu al ten einde voor de 35-jarige verdediger. Ramos heeft met Real Madrid geen enkele prijs gepakt en heeft vaker in het krachthonk dan op het veld gestaan. 'Ik heb een paar f*cked up maanden achter de rug in een a-typisch seizoen, heel anders dan wat ik gewend ben in mijn carrière', klinkt het. 'Het doet pijn dat ik mijn team niet meer heb kunnen helpen en dat ik mijn land niet kan vertegenwoordigen. Maar nu zit er niets anders op dan rusten, herstellen en volgend jaar doen wat ik altijd al heb gedaan.'

Waar hij dan zal spelen, is overigens nog maar de vraag. Ramos heeft een aflopend contract en de besprekingen met zijn club zijn vooralsnog vruchteloos geweest.