Berghuis looft Ajacied Gravenberch: 'Moeten we niet vergeten, is erg bijzonder'

Berghuis looft Ajacied Gravenberch: 'Moeten we niet vergeten, is erg bijzonder'

24-05-2021 18:15
52

Steven Berghuis is 'gecharmeerd' van Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch. De Feyenoord-captain vindt het ook erg bijzonder welk niveau Gravenberch al op zijn jonge leeftijd haalt. De negentienjarige middenvelder heeft ook mooie woorden voor Berghuis.

In een livestream van OnsOranje wordt Berghuis gevraagd naar de kwaliteiten van Gravenberch. "Hij heeft er wel meer", stelt de 29-jarige aanvaller. "Hij is heel erg comfortabel aan de bal. Hij is fysiek ook sterk, al helemaal voor zijn leeftijd. Hij mag eigenlijk nog in de A1 spelen. Dat moeten we niet vergeten en is erg bijzonder."

Wedden

Meer odds

"Als je kijkt naar de podia waarop hij al speelt...", gaat Berghuis verder. "Hij heeft erg veel zelfvertrouwen en speelt altijd graag naar voren. Dat kan ik altijd waarderen. Hij heeft veel lef en is een complete middenvelder. Ik ben gecharmeerd", besluit de 24-voudig Oranje-international.

Vervolgens lepelt Gravenberch ook de kwaliteiten van Berghuis op. "Zijn linkerbeen. Als hij naar binnen trekt, dan weet dat hij een grote kans creëert als hij schiet. Negen van de tien keer is dat dan raak. Als je op hem staat, moet je echt zijn linkerbeen uitschakelen."