Leegloop bij Emmen is begonnen: 'Salarispost weg en een deel terugverdiend'

Leegloop bij Emmen is begonnen: 'Salarispost weg en een deel terugverdiend'

24-05-2021 19:13
91

Simon Tibbling vertrekt bij FC Emmen. De Zweedse middenvelder, die voorafgaand aan dit seizoen met hoge verwachtingen binnen werd gehaald in Drenthe, vertrekt transfervrij naar Randers FC.

Tibbling had nog een contract tot medio 2022 op De Oude Meerdijk, maar na de degradatie van Emmen is besloten om die verbintenis in goed overleg te beëindigen. Daardoor kan de 26-jarige spelmaker, die in het verleden ook voor FC Groningen speelde, een stap maken en bij Randers tekenen.

Ronald Lubbers, de voorzitter van Emmen, geeft tegenover RTV Drenthe aan dat de Zweed al langer in het middelpunt van de belangstelling stond. Door de degradatie van afgelopen week kwam dat proces in een stroomversnelling. "De volledige afkoopsom verdient Emmen niet terug, maar zijn salarispost is weg en een deel van de transfervergoeding is terugverdiend."

Dit seizoen kwam de van Bröndby overgekomen middenvelder tot vijftien competitiewedstrijden voor de formatie van trainer Dick Lukkien. Na de 5-0 nederlaag tegen Ajax in november vorig jaar verloor Tibbling zijn basisplaats.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s