Eredivisiedroom van NEC wordt werkelijkheid: 'Mijn vrouw zei ook dat het kon'

Eredivisiedroom van NEC wordt werkelijkheid: 'Mijn vrouw zei ook dat het kon'

24-05-2021 20:30
48

Rogier Meijer werd zondagavond de held van Nijmegen en omstreken door NEC na een afwezigheid van vier jaar weer naar de Eredivisie te leiden. De trainer sprak na de 1-2 zege op NAC Breda met VoetbalPrimeur en besprak de droom die hij twee weken geleden ook al aan durfde te halen.

Voordat de nacompetitie begon, zei Meijer al tegen deze website dat hij het geen probleem zou vinden als zijn spelers al van de finale en een eventueel feest droomden. Dat droomscenario kwam zondag uit. "Ik heb het er thuis met mijn vrouw zelfs over gehad", liet de trainer weten. "Ze zei dat ik ervan moest dromen, omdat je het dan ook kan halen. Dat hebben we gedaan. In één week is je seizoen gered, bekroond en noem alle andere superlatieven maar op."

NEC eindigde als zevende in de Keuken Kampioen Divisie, maar speelt volgend jaar toch een treetje hoger. De ploeg won haar drie play-offwedstrijden door vooral on-Nederlands goed te verdedigen. "Onze spelers voorin renderen met ruimte en daar hebben we ons plan op afgestemd", legt de Doetinchemse oefenmeester zijn eigen denkwijze uit. "De jongens zijn daar ook in gaan geloven en kregen het gevoel dat dit bij ze past. Nou, dan kan het dus gewoon lukken."

Nijmegen was vier jaar lang verstoken van Eredivisie-voetbal. Volgend seizoen komen clubs als Ajax, PSV en Feyenoord weer op bezoek in het Goffertstadion. "Ik kan het nog niet geloven, maar dat zal wel gaan gebeuren als ik het competitieprogramma te zien krijg. Daar ga ik van genieten. We zullen in ieder geval zorgen dat we dan een elftal hebben dat erin gaat blijven en nooit meer in de Keuken Kampioen Divisie terugkomt. We zijn terug waar we horen en daar blijven we ook."