Gepromoveerd NEC 'technisch gezien failliet': 'Het is kommer en kwel'

Gepromoveerd NEC 'technisch gezien failliet': 'Het is kommer en kwel'

24-05-2021 23:19
213

Volgens Marcel Boekhoorn, die zaterdag bekend maakte dat hij geld gaat pompen in NEC, is de Nijmeegse club 'technisch gezien failliet'. De 61-jarige zakenman wil echter een einde maken aan de financiële problemen van NEC.

Vlak na de promotie van NEC belt een erg blije Boekhoorn met De Gelderlander. Nadat de investeerder met een bekertje bier in zijn hand al vertelde hoe trots en blij hij is met die prestatie, geeft hij ook een inkijkje in de geldproblemen waar NEC mee kampt. "Ik wil doorpakken, maar de club is technisch gezien failliet. Dat is gewoon zo. Ik heb dus wel hulp nodig van de gemeente en belastingdienst. De financiële balans is kommer en kwel. We gaan ons uiterste best doen om dat op te lossen."

Vervolgens wordt Boekhoorn gevraagd naar zijn doel voor de lange termijn met NEC. Daar hoeft hij niet lang over na te denken. "Wij moeten een Eredivisie-club worden die in het linkerrijtje speelt. Dat is onze doelstelling."   

NEC won zondagavond met 1-2 van NAC Breda in de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Door de overwinning promoveert NEC dus samen met SC Cambuur en Go Ahead Eagles naar de Eredivisie.