Jong Frankrijk kampt met zelfde probleem als Jong Oranje: drietal haakt af

Jong Frankrijk kampt met zelfde probleem als Jong Oranje: drietal haakt af

24-05-2021 23:58
18

Jong Oranje hoeft in de kwartfinale van het EK onder 21 niet te vrezen voor Leicester City-verdediger Wesley Fofana. De stopper is, net als Alban Lafont en Randal Kolo Muani, tóch niet beschikbaar voor de Fransen op het jeugdtoernooi.

De Franse voetbalbond maakt maandag melding van de absentie van het drietal bij Jong Frankrijk. Fofana heeft last van een blessure, terwijl Lafont en Muani met nog hun club in actie komen als het EK onder 21 bezig is. De twee zijn met FC Nantes namelijk veroordeeld tot het spelen van play-offs om lijfsbehoud in de Ligue 1.

Étienne Green (Saint-Étienne), Axel Disasi ( AS Monaco) en Arnaud Kalimuendo (RC Lens) zullen het drietal vervangen in de EK-selectie van Jong Frankrijk. Het team van bondscoach Sylvain Ripoll komt op dinsdag bij elkaar om zich voor te bereiden op het treffen met Jong Oranje.

Coach Erwin van de Looi heeft bij Jong Oranje te kampen met hetzelfde probleem als de leeftijdsgenoten van Frankrijk: Ludovit Reis heeft op 27 en 30 mei nog verplichtingen met zijn club VfL Osnabrück, terwijl Noa Lang en Deyovaisio Zeefuik niet wedstrijdfit zijn. Van de Looi heeft Kaj Sierhuis en Mats Knoester als vervangers opgeroepen.