Benzema zelf ook verrast door Franse oproep voor EK: 'Mij nooit verteld'

Benzema zelf ook verrast door Franse oproep voor EK: 'Mij nooit verteld'

25-05-2021 07:36
22

Karim Benzema was zelf ook verrast door zijn terugkeer in het Franse nationale team in aanloop naar het EK. Volgens de spits van Real Madrid is er van oud zeer tussen hem en bondscoach Didier Deschamps echter geen sprake meer.

Benzema liet zich de afgelopen jaren weinig vleiend uit over Deschamps, die hem niet meer opriep sinds het sekstapeschandaal rond Mathieu Valbuena. De 81-voudig international verweet de keuzeheer onder meer gezwicht te zijn voor racisten. De plooien werden tijdens een gesprek razendsnel gladgestreken, zo laat de 33-jarige aanvaller weten aan L'Équipe.

"We hadden elkaar vijf jaar niet gezien, sinds mijn laatste oproep in 2015. Ik kon altijd goed met hem over weg en na drie minuten was alles weer als vanouds. Terwijl we elkaar meer dan vijf jaar niet hadden gezien", vertelt Benzema. "We hebben veel dingen besproken. Het was een oprecht gesprek, mannen onder elkaar. We hebben elkaar veel gezegd, niet alleen over voetbal maar ook over het leven en familie. Maar hij heeft me nooit verteld dat ik naar het EK zou gaan."

Benzema kreeg wel het gevoel dat de deur weer open stond. "Na ons gesprek erkenden we wel dat het een enorme stap voorwaarts was en dat ik er zeker van was dat mijn tijd nog zou komen als ik positief zou blijven. Ik heb me altijd beschouwd als een Bleu."