Perez geïrriteerd tijdens Feyenoord-Utrecht: 'Hij verliest totaal de controle'

Perez geïrriteerd tijdens Feyenoord-Utrecht: 'Hij verliest totaal de controle'

25-05-2021 08:47
171

Kenneth Perez uit forse kritiek op Dennis Higler. De Deense analist vindt dat de scheidsrechter er een puinhoop van maakte tijdens het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht in de finale van de play-offs om Europees voetbal in de Eredivisie.

"Ik heb me zó geërgerd aan die Higler. Och, het irriteerde me zo", steekt Perez van wal bij Voetbalpraat op ESPN. "Hij heeft echt de gave om rond te lopen alsof hij het he-le-maal onder controle heeft. En het enige dat hij niet heeft, is controle. Die eerste overtreding van Botteghin wuift hij een beetje weg: Kijk mij even. Laat ze lekker mannelijk voetballen, want dit is de finale. En vervolgens verliest hij totaal de controle."

Wedden

Meer odds

Perez vindt dat Leroy Fer een rode kaart had moeten krijgen na een harde tackle op Sander van de Streek. Dat valt de arbiter echter slechts ten dele aan te rekenen. "Oké, Higler ziet het misschien niet, maar dan is er een VAR. Daarom blijf ik zeggen: je kan VAR 2.0 of 3.0 uitvinden, en zeggen dat het beter wordt, maar het gaat om de mensen die het allemaal moeten beoordelen. En dat is gewoon onder de maat. Dit heeft veel invloed op de wedstrijd."

De oud-speler van AZ, Ajax en PSV zag een groot verschil met Björn Kuipers, die het treffen tussen NAC Breda en NEC in goede banen moest leiden. "Als ik dan Kuipers zie bij een wedstrijd die véél belangrijker was, hoe hij dat dan leidt: allemaal keurig. Daar zit dus echt verschil in kwaliteit. En straks moet hij misschien stoppen, dan zit je dus met dit soort kwaliteit opgezadeld (zoals Higler, red.). Het is echt verschrikkelijk."