'Donnarumma staat voor vertrek: AC Milan haalt opvolger alvast uit Frankrijk'

'Donnarumma staat voor vertrek: AC Milan haalt opvolger alvast uit Frankrijk'

25-05-2021 09:14
32

AC Milan gaat zich versterken met Mike Maignan. De 25-jarige doelman komt over van Lille OSC, waarmee hij dit seizoen de titel in de Ligue 1 veroverde.

Maignan arriveerde maandagavond op het vliegveld van Milaan, waar hij werd gespot door meerdere Italiaanse media. Hij zal dinsdag de medische keuring ondergaan bij de Italiaanse topclub. Milan betaalt ongeveer vijftien miljoen euro plus bonussen. De Fransman zal een meerjarig contract ondertekenen in San Siro. Volgens onder meer La Gazzetta dello Sport gaat hij zo'n 2,8 miljoen euro per seizoen verdienen.

Maignan had een groot aandeel in de landstitel van Lille. De voormalig jeugdspeler van Paris Saint-Germain kreeg in 38 optredens in de Ligue 1 slechts 23 tegendoelpunten en hij hield 21 keer de nul. 

De komst van Maignan lijkt een vertrek van Gianluigi Donnarumma in te luiden. Volgens Italiaanse media is het uitgesloten dat de Franse international tweede viool gaat spelen bij Milan. I Rossoneri slaagde er niet in om een akkoord te bereiken met Mino Raiola over het aflopende contract van de 22-jarige Italiaanse sluitpost.