'Go Ahead Eagles voert gesprekken met RB Leipzig over samenwerking'

'Go Ahead Eagles voert gesprekken met RB Leipzig over samenwerking'

25-05-2021 13:32 Laatste update: 15:17
50

Go Ahead Eagles hoopt te gaan samenwerken met RB Leipzig. Dat meldt Voetbal International. De promovendus voerde al concrete gesprekken met de nummer twee van de Bundesliga.

Go Ahead, dat als nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie promoveerde, heeft echter meer partnerships op het oog. De Deventenaren zijn eveneens in verregaande onderhandelingen met Eintracht Frankfurt en Racing Genk, weet VI. Daarnaast is er contact met twee Engelse clubs. De Eagles denken een goed verlengstuk voor de jeugdopleiding van die clubs te zijn. Talentvolle spelers zouden een jaar kunnen rijpen op De Adelaarshorst.

Go Ahead versterkte zich tot dusver met Isac Lidberg, Ragnar Oratmangoen en Philippe Rommens. Volgens VI willen technisch directeur Paul Bosvelt en eigenaar Alex Kroes zeker nog vijf spelers met Eredivisie-ervaring aantrekken. Trainer Kees van Wonderen mag rekenen op een spits, een buitenspeler, een middenvelder, een centrale verdediger en een doelman.

Gorter
De Deventenaren hebben een nieuwe keeper nodig door de interesse in Jay Gorter. De 20-jarige sluitpost staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, maar de Amsterdammers vinden de vraagprijs van naar verluidt twee miljoen euro veel te gortig. De onderhandelingen liggen daardoor stil op dit moment.