'Van Leeuwen aan het werk: NEC wil met scorende Telstar-back naar Eredivisie'

'Van Leeuwen aan het werk: NEC wil met scorende Telstar-back naar Eredivisie'

Gepubliceerd: dinsdag 25 mei 2021 om 14:55di 25-05-2021 om 14:55

Ilias Bronkhorst gaat volgens Omroep Gelderland en NH Nieuws zijn loopbaan vervolgen bij NEC. De rechtervleugelverdediger, die de afgelopen drie seizoenen voor Telstar speelde, kan met die club de Eredivisie in.

NH Nieuws schrijft dat de onderhandelingen tussen Bronkhorst en Ted van Leeuwen, de technisch directeur van NEC, al zijn afgerond. Donderdag zou de back zijn contract gaan ondertekenen en wordt de transfer naar alle waarschijnlijkheid wereldkundig gemaakt. De Witte Leeuwen ontvangen een transfersom omdat hun speler nog een jaar onder contract stond.

De speler zelf wil tegenover de media nog niet bevestigen dat hij naar Nijmegen vertrekt en ook NEC reageert niet op namen zolang de deal nog niet wereldkundig gemaakt is. Trainer Andries Jonker liet wel al weten dat Bronkhorst na dit seizoen zou vertrekken uit Velsen-Zuid. Telstar had afgelopen seizoen veel plezier van de aanvallende rechtsback, die maar liefst tien keer scoorde.

Bronkhorst zou de eerste aanwinst van het gepromoveerde NEC kunnen worden. De afgelopen dagen werd ook VVV-captain Danny Post al aan de Nijmegenaren gelinkt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws