'PEC en Manchester City akkoord: huurdeal pechvogel met een jaar verlengd'

'PEC en Manchester City akkoord: huurdeal pechvogel met een jaar verlengd'

25-05-2021 17:01
12

Manchester City-huurling Slobodan Tedic zal ook volgend seizoen in het shirt van PEC Zwolle spelen. De Blauwvingers gaan de Servische spits opnieuw een jaar huren van de Engelse grootmacht.

Dat meldt De Stentor dinsdagmiddag. Het regionale medium laat echter in het midden of PEC een koopoptie in de deal met City heeft bedongen. Eerder wist RTV Oost al te melden dat Tedic mogelijk nog een jaar op huurbasis actief zou zijn bij PEC. Dat gaat nu dus officieel worden.

Tedic krijgt in ieder geval nog een seizoen de kans om te laten zien wat hij kan in Zwolle. In het afgelopen seizoen had de jeugdinternational namelijk erg veel pech: hij moest wachten op een werkvergunning, kampte met twee forse enkelblessures, liep corona op én kreeg last van een klaplong.

In de laatste reeks aan competitiewedstrijden stond de spits weer in de basis, maar toch kwam Tedic door alle beperkingen slechts vijftien duels in het voorbije Eredivisie-seizoen in actie. Daarin was hij goed voor twee goals en één assist. Tedic kwam overigens nog geen enkel duel in actie voor Manchester City, waar hij dus onder contract staat.