Rensch niet teleurgesteld: 'Ik denk dat het niet realistisch was geweest'

Rensch niet teleurgesteld: 'Ik denk dat het niet realistisch was geweest'

25-05-2021 18:02
32

Devyne Rensch baalt er niet van dat hij geen uitnodiging heeft gekregen voor de voorselectie van het grote Oranje. De achttienjarige verdediger is daarentegen geselecteerd voor Jong Oranje.

Voor de camera van de NOS krijgt Rensch de vraag of hij stiekem hoopte op een uitnodiging voor het grote Oranje, net als Timber die kreeg. "Natuurlijk, iedereen hoopt wel op het grote Oranje. Of het realistisch is, weet ik niet. Ik denk het niet eigenlijk", antwoordt Rensch. "Ik ben nog jong en dit is pas mijn eerste seizoen in het eerste. Dan moeten mijn verwachtingen niet al te hoog zijn. Het maakt me al trots dat ik bij Jong Oranje zit. Ik wil hier laten zien wat ik kan." 

"Doordat ik nu afsluit bij Jong Oranje, kan mijn seizoen eigenlijk niet beter", gaat Rensch verder. "Ik reed hier met een trots gevoel naartoe. Het is afwachten of je erbij zit of niet. Toen ik die definitieve selectie zag waar mijn naam tussen stond, kwam er trots naar boven. Ik ga die trots op het veld laten zien, niet hier in de media."

Maandag hervat Jong Oranje het EK onder 21, dat dit jaar in twee delen is opgesplitst. De ploeg van Erwin van de Looi overleefde de groepsfase al en mag nu gaan aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk.