UEFA gaat Barça, Juventus en Real straffen: voetbalbond zet volgende stap

UEFA gaat Barça, Juventus en Real straffen: voetbalbond zet volgende stap

25-05-2021 21:49 Laatste update: 21:53
113

Het lijkt erop dat de UEFA FC Barcelona, Real Madrid en Juventus zwaar gaat straffen. Dit alles naar aanleiding van de Super League-plannen, die door de drie clubs nog steeds gesteund worden.

Het Super League-plan schudde de voetbalwereld wakker, maar binnen een aantal dagen werden deze plannen de kop ingedrukt. Negen van de twaalf betrokken clubs trokken zich terug na dreigementen van de UEFA en massale protestacties van de supporters. Real, Barcelona en Juventus deden dat niet, reden voor de UEFA om twee weken terug een onderzoek te starten.

Via officiële kanalen maakt de UEFA dinsdagavond bekend stappen te ondernemen tegen de drie clubs. Real, Barcelona en Juventus zouden zich schuldig hebben gemaakt aan een schending van het juridische kader van de UEFA. Verdere uitspraken worden er nog niet gedaan. Wanneer er meer bekend is over de kwestie maakt de UEFA dat bekend via de officiële kanalen.

Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Internazionale en Atlético Madrid werden mild gestraft door de UEFA, nadat de clubs zich hadden teruggetrokken. President Aleksander Ceferin gaf toen al aan dat Barcelona, Real en Juventus zwaarder gestraft zouden gaan worden.