Schöne haalt doelstelling niet en moet EK komende zomer achter televisie volgen

Schöne haalt doelstelling niet en moet EK komende zomer achter televisie volgen

25-05-2021 23:58
31

Lasse Schöne zal komende zomer niet met Denemarken actief zijn op het EK. Bondscoach Kasper Hjulmand heeft de 34-jarige middenvelder niet opgenomen in zijn selectie voor het eindtoernooi. Meegaan naar het EK was een belangrijke doelstelling die Schöne had.

Ruim drie maanden geleden maakte Schöne transfervrij de overstap naar sc Heerenveen. Toen vertelde de 51-voudig international dat hij zich in Friesland in de kijker wilde spelen voor het EK. Hoewel de routinier de vorige interlandperiode wél een uitnodiging van de nationale ploeg ontving, moet hij het EK van komende zomer dus achter de tv gaan volgen.

Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen is ook niet opgeroepen voor het EK. Ex-Eredivisie-spelers Christian Eriksen, Joachim Andersen, Nicolai Boilesen en Mathias Zanka Jörgensen en Kasper Dolberg behoren wél tot de 26-koppige selectie van Denemarken, zo maakt de bond bekend.

Op het EK zit Denemarken in een poule met België, Rusland en Finland. Tegen laatstgenoemde speelt de formatie van bondscoach Hjulmand de eerste wedstrijd op het toernooi.

De volledige EK-selectie van Denemarken:
Keepers: Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow, Jonas Lössl.

Verdedigers: Simon Kjaer, Joakim Maehle, Andreas Christensen, Jens Larsen, Daniel Wass, Mathias Zanka Jörgensen, Joachim Andersen, Jannik Vestergaard, Nicolai Boilesen, Jannik Vestergaard.

Middenvelders: Christian Eriksen,  Thomas Delaney, Christian Nørgaard, Pierre-Emile Højbjerg, Mathias Jensen, Mikkel Damsgaard, Robert Skov, Anders Christiansen.

Aanvallers:  Andreas Cornelius, Andreas Skov Olsen, Martin Braithwaite, Kasper Dolberg, Jonas Wind, Yussuf Poulsen.