VI: metamorfose in Feyenoord-defensie én -aanval, middenveld al in de steigers

VI: metamorfose in Feyenoord-defensie én -aanval, middenveld al in de steigers

26-05-2021 09:49
131

Feyenoord gaat komend seizoen onder Arne Slot een nieuw gezicht krijgen, schrijft Voetbal International in een uitgebreide analyse. Met name de verdediging gaat op de schop.

Feyenoord ziet namelijk rechtsback Bart Nieuwkoop (Union Saint-Gilloise) en Eric Botteghin (nog niet bekend) vertrekken, mogelijk volgen ook Ridgeciano Haps en de felbegeerde Marcos Senesi. Lutsharel Geertruida gaat volgens VI van de rechtsbackpositie naar het hart van de verdediging verhuizen, waardoor er sowieso een nieuwe rechtsback moet komen. Hoewel de aan NAC Breda verhuurde Ramon Hendriks zich goed heeft ontwikkeld, wordt er ook gekeken naar nieuwe centrale verdedigers. De Argentijn Alexander Barboza is in beeld, werd eerder op de woensdag al duidelijk.

Het middenveld is al redelijk gevuld, zeker wanneer de komst van Guus Til is afgerond. Jens Toornstra, Leroy Fer, Mark Diemers, Orkun Kökcü en de bij FC Volendam gestalde Franco Antonucci staan ook nog onder contract. Kökcü staat echter niet onwelwillend tegenover een transfer en Feyenoord kan de transferinkomsten goed gebruiken. Het perspectief van drie andere jeugdexponenten is troebeler: volgens VI zijn Achraf El Bouchataoui en Marouan Azarkan niet nodig onder Slot en mag het duo verkocht of verhuurd worden. De aan het Zwitserse FC Luzern verhuurde Jordy Wehrmann wil graag een nieuw contract en garantie op speeltijd bij Feyenoord.

De Feyenoord-aanval dreigt het te moeten doen zonder aanvoerder Steven Berghuis, die nog één jaar onder contract staat en zich tijdens het EK in de kijker kan spelen. Ook Nicolai Jörgensen kan vertrekken: de Deense Eredivisie-topscorer van 2016/2017 is een grootverdiener en ligt ook nog tot 2022 vast, maar beide partijen staan open voor een transfer. Als Jörgensen vertrekt, is Willem II-spits Vangelis Pavlidis een kandidaat-opvolger. Verder wordt verwacht dat Róbert Bozeník onder Slot meer kansen gaat krijgen dan onder Advocaat. Hoe dan ook: er wordt ook voorin gezocht naar extra mankracht.