Onthullingen over frictie bij Feyenoord: 'Kökcü sloeg Berghuis gelijk op zijn bek'

Onthullingen over frictie bij Feyenoord: 'Kökcü sloeg Berghuis gelijk op zijn bek'

26-05-2021 11:32
138

Cor Pot, assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord, heeft een boekje opengedaan over het roerige seizoen in De Kuip. Het heeft geknetterd binnen de selectie, vertelt hij in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International.

Het was al bekend dat de spelersgroep en technische staf onder leiding van Advocaat botsten in de laatste maanden van het seizoen. Pot bevestigt nu dat er ook frictie was tussen de 73-jarige trainer en Steven Berghuis. De aanvoerder was het middelpunt van een aantal akkefietjes binnen de selectie.

"Hij is een winnaar, die op het scherpst van de snede in alle opzichten traint en voetbalt. Dat wekte toch veel irritatie op", zegt Pot over Berghuis. "De spelersgroep heeft daar niks van gezegd. We hebben maar een keertje een vechtpartijtje gehad met Orkun Kökcü. Die sloeg hem wel gelijk op zijn bek. Het is goed voor hem dat hij af en toe op zijn plaats werd gezet."

Pot vindt Berghuis 'buiten dat' een 'hartstikke leuke gozer'. "Hij is heel sociaal. Toen ik die longembolie had, was hij de eerste die een berichtje stuurde. Maar hij kan ook het bloed onder je nagels vandaan halen. Hij heeft gedacht dat we beter waren dan we echt waren. Toen ik wat zei over de spelers van AZ, was hij er helemaal ontdaan van."