'Wijnaldum en Barcelona mondeling akkoord: contractondertekening volgt snel'

'Wijnaldum en Barcelona mondeling akkoord: contractondertekening volgt snel'

26-05-2021 11:58
16

De droomtransfer van Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona is een kwestie van tijd. Volgens transferexpert Fabrizio Romano zijn er de transfervrije middenvelder en de Catalaanse grootmacht nu ook mondeling akkoord.

In Camp Nou ligt een driejarig contract klaar voor Wijnaldum. De verwachting is dat hij 'binnen enkele dagen' zijn handtekening gaat zetten. De dertigjarige Oranje-international heeft daarmee vlak voor het EK zijn gewenste toptransfer binnen.

Helemaal rond is het nog niet: Barcelona zou het salaris van Wijnaldum zo laag mogelijk willen houden. Zijn zaakwaarnemer Humphry Nijman en diens juridisch adviseur Jan Kabalt arriveerden dinsdag al in Camp Nou om de transfer van de middenvelder te bespreken.

Barcelona is sinds de komst van trainer Ronald Koeman serieus geïnteresseerd in Wijnaldum. Door de financiële problemen in Camp Nou liepen de onderhandelingen echter grote vertraging op. Om die reden ging ook de transfer van Memphis Depay afgelopen jaar niet door.

Het is nog niet bekend wanneer Barcelona de komst van Wijnaldum wereldkundig gaat maken. De club gaat zich hoogstwaarschijnlijk ook versterken met Memphis, Sergio Agüero en Eric García. Koeman praat op dit moment met clubpresident Joan Laporta over zijn toekomst.