De Telegraaf: De Boer neemt Bergwijn niet mee naar EK

De Telegraaf: De Boer neemt Bergwijn niet mee naar EK

26-05-2021 12:14 Laatste update: 13:24
240

Steven Bergwijn (23) is één van de afvallers voor het EK. Dat heeft Oranje-bondscoach Frank de Boer besloten, meldt De Telegraaf. Zijn management heeft het nieuws bevestigd aan de NOS.

De Boer maakt woensdag om 14.00 uur de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend. Duidelijk is dat Bergwijn één van de afvallers is. De aanvaller van Tottenham Hotspur is telefonisch op de hoogte gesteld door de bondscoach.

Voor Bergwijn is het een zware klap: jarenlang was hij een vaste waarde in de Oranje-selectie. Een jaar geleden was hij nog basisspeler én matchwinner tegen Polen (1-0). In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (eind maart) viel de oud-PSV'er nog in.

De laatste maanden kwam Bergwijn amper in actie voor zijn club Tottenham Hotspur. Door zijn absentie stijgen de kansen van Quincy Promes en Cody Gakpo. Zij kunnen net als Bergwijn uit de voeten als linksbuiten. Memphis Depay is bovendien een zekerheidje.

Oranje opent het EK op 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff Arena. Daarna volgen duels met Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni) in Amsterdam.