'Barça zoekt 15 dagen naar nieuwe trainer, anders mag ontstemde Koeman blijven'

'Barça zoekt 15 dagen naar nieuwe trainer, anders mag ontstemde Koeman blijven'

26-05-2021 12:58 Laatste update: 13:21
160

De toekomst van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona hangt aan een zijden draadje. Joan Laporta, president van de Catalaanse grootmacht, wil geen baangarantie geven en neemt de komende vijftien dagen de tijd om met andere kandidaten te praten, weet TV3.

Koeman en zaakwaarnemer Rob Jansen spraken dinsdagavond met Laporta en schoven woensdagochtend opnieuw aan. De gesprekken verlopen in goede harmonie, liet Jansen weten aan De Telegraaf, om eraan toe te voegen dat 'de partijen elkaar hebben gevonden'.

Toch zit er nu een kink in de kabel: Laporta heeft Koeman in een vergadering van een half uur gevraagd om nog vijftien dagen geduld te hebben, aldus TV3. De Catalaanse zender zit dicht op het vuur in Camp Nou en onderhoudt een goede relatie met Laporta.

Laporta vraagt vijftien dagen, omdat hij eerst de lopende onderhandelingen met andere trainers af zou willen ronden. Alleen als deze contacten géén akkoord opleveren, mag Koeman doorgaan. Het is onduidelijk wie Laporta op de korrel heeft. Hansi Flick, de nieuwe bondscoach van Duitsland, viel deze week definitief af.

Koeman niet blij
Ondanks het feit dat het kamp-Koeman en Barcelona eenheid willen uitstralen, heeft de oud-bondscoach het gevoel dat de club met deze strategie 'gewoon tijd wil winnen', schrijft TV3. Koeman is er ontstemd over. Hij gaat nu op vakantie zonder te weten hoe zijn nabije toekomst eruitziet.

Het is al langer duidelijk dat niet iedereen binnen Barcelona achter een tweede seizoen met Koeman staat, ondanks het feit dat de Nederlander vastligt tot medio 2022. De technische leiding lijkt wel op de hand van Koeman, getuige de onderhandelingen met Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.