L'Équipe: 'Botman blijft ondanks interesse Engelse topclubs bij Lille'

L'Équipe: 'Botman blijft ondanks interesse Engelse topclubs bij Lille'

Gepubliceerd: woensdag 26 mei 2021 om 14:21wo 26-05-2021 om 14:21

Sven Botman is naar alle waarschijnlijkheid ook na deze zomer nog actief bij Lille OSC. Ondanks de interesse van een aantal topclubs en de benarde financiële situatie van de Franse club, wil het bestuur de verdediger niet van de hand doen.

Dat meldt L'Équipe woensdagmorgen. Botman stond eerder dit jaar al in de serieuze belangstelling van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur. Het bestuur van Lille ziet in de Nederlander echter de defensieve steunpilaar van Lille voor volgend seizoen.  

Botman kan dan zijn debuut in de Champions League maken, doordat de Franse club afgelopen zondag voor het eerst in tien jaar de landstitel in de wacht sleepte. Dat zou de beloning zijn voor het sterke seizoen dat de jeugdinternational doormaakt. In zijn eerste jaar in Frankrijk maakte Botman een solide indruk en groeide hij uit tot één van de betere centrale verdedigers in de Ligue 1 dit seizoen.

Botman verhuisde in de zomer van 2020, voor een bedrag van acht miljoen euro, van Ajax naar Lille. De verdediger heeft nog een contract tot 2025 bij de Franse club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws