Oranje met drie keepers naar EK: Cillessen, Krul en Stekelenburg mee, Bizot niet

Oranje met drie keepers naar EK: Cillessen, Krul en Stekelenburg mee, Bizot niet

26-05-2021 14:10 Laatste update: 14:14
52

De drie keepers in de EK-selectie van bondscoach Frank de Boer zijn bekend. Jasper Cillessen, Tim Krul en Maarten Stekelenburg zijn de uitverkorenen.

De KNVB maakt woensdagmiddag per linie de spelers bekend die met het Nederlands elftal naar het EK gaan. Om 14.00 uur was het de beurt aan de keepers: Cillessen (Valencia), Krul (Norwich City) en Stekelenburg (Ajax) hebben een uitnodiging gekregen. AZ-doelman Marco Bizot valt af.

Hans van Breukelen, de doelman die in 1988 Europees kampioen werd met het Nederlands elftal, had een hoofdrol in het filmpje dat door de bond naar buiten werd gebracht. Op de deltawerken maakte hij bekend dat Cillessen, Krul en Stekelenburg komende zomer op een eindtoernooi actief zullen zijn en dat Bizot thuisblijft.

Cillessen begon het seizoen als reservekeeper bij Valencia achter Jaume Doménech, maar knokte zich terug in de basis en was de laatste weken één van de uitblinkers bij Los Che. Krul was de eerste man onder de lat bij Norwich, dat kampioen werd in de Championship en volgend jaar dus in de Premier League zal spelen. Stekelenburg was belangrijk voor Ajax door de geschorste Andre Onana op uitstekende wijze te vervangen.