De Boer kreeg maandag Oranje-afzegging: 'Verschrikkelijk, maar EK onverantwoord'

De Boer kreeg maandag Oranje-afzegging: 'Verschrikkelijk, maar EK onverantwoord'

26-05-2021 14:55
35

Hans Hateboer heeft zelf de stekker uit zijn EK-deelname met het Nederlands elftal getrokken. Dat laat de vleugelverdediger van Atalanta Bergamo weten aan De Telegraaf. Een breukje in zijn voet noopte hem tot afzeggen.

Hateboer raakte eind januari geblesseerd en zette vervolgens alles op alles om van de partij te kunnen zijn op het EK. "Daar heb ik hard voor gewerkt, nadat ik mijn voet in eerste instantie met rust moest laten genezen", verklaart hij in gesprek met De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Opvallend genoeg speelde Hateboer vorige week wel de bekerfinale met Atalanta tegen Juventus (1-2 verlies). "Maar helaas kreeg ik een terugslag", laat hij weten. "De medische staf vond het onverstandig als ik door zou gaan, noemde het EK spelen zelfs onverantwoord."

"Ik ben pas 29, heb nog een aantal jaren voor me en het EK spelen zou een te groot risico zijn. Voor mezelf, maar ook voor de bondscoach en de spelers. Zij zouden er niks aan hebben als ik in de voorbereiding of in de groepsfase inderdaad niet fit genoeg zou zijn om te kunnen spelen", aldus Hateboer, die nu rust moet houden.

Maandag meldde Hateboer zich af. "Het afbellen was verschrikkelijk, omdat ik me enorm op mijn eerste eindtoernooi had verheugd. In plaats daarvan moet ik me op het volgende seizoen focussen. Het is een zwaar besluit, maar naar Atalanta toe het enige juiste."