De Boer informeerde naar situatie rond Promes: 'Er is niets aan de hand'

De Boer informeerde naar situatie rond Promes: 'Er is niets aan de hand'

26-05-2021 16:31
104

Frank de Boer is niet bang dat zijn keuze voor Quincy Promes verkeerd uit zal pakken. De vleugelaanvaller van Spartak Moskou is nog altijd betrokken bij een steekincident, maar de bondscoach heeft zich daarover laten informeren.

De afgelopen interlandperiode was Promes er niet bij, maar de mening van De Boer over de aanvaller is niet veranderd. "Het is nog steeds zo dat je in Nederland onschuldig bent, zolang je niet veroordeeld bent", zegt de keuzeheer van Oranje op een persconferentie. "Dat is hij niet. Hij speelt heel goed bij Spartak en ik denk dat hij een toegevoegde waarde kan zijn."

De strafzaak rond de voormalig Ajacied heeft geen rol gespeeld in de besluitvorming van De Boer. "Natuurlijk heb ik me laten informeren over de situatie rond Promes en normaal gesproken is er niets aan de hand. Wij kijken wat er nodig is voor de spelersgroep en dan wil ik zo'n speler het EK niet ontzeggen."

Ook de multifunctionaliteit van de vleugelspeler is volgens de bondscoach een voordeel. "Dat heeft zeer zeker meegespeeld in de keuze. Quincy heeft altijd en overal gescoord. Dat deed hij bij Ajax en bij Spartak nu ook weer. Bij Sevilla had hij een iets mindere periode, maar speelde hij wel als vleugelverdediger. We werken met meerdere systemen en voor die plek is hij een optie."