De Boer gaat op persconferentie Oranje de mist in met Van de Beek-statistiek

De Boer gaat op persconferentie Oranje de mist in met Van de Beek-statistiek

26-05-2021 17:45 Laatste update: 17:54
241

Frank de Boer legde uit waarom Manchester United-bankzitter Donny van de Beek een plek in de EK-selectie gekregen heeft, maar de bondscoach vergiste zich wel in het aantal speelminuten. De Boer verklaarde dat Van de Beek in de top-zeven staat van spelers met de meeste minuten, in werkelijkheid ligt het veel lager.

Van de Beek zit in hetzelfde schuitje als Steven Bergwijn. Beide spelers zijn bij hun club (Manchester United en Tottenham Hotspur) niet verzekerd van een basisplaats, maar Bergwijn viel wél af voor het EK. "Heb je gezien hoeveel minuten Van de Beek dit jaar heeft gemaakt?", counterde De Boer op de persconferentie. "Hij zit in de top-zeven of top-zes."

Wedden

Meer odds

"Het is dus niet zo dat hij weinig minuten heeft gemaakt, hij zit rond de 4000", zei De Boer, die daarmee verwarring zaaide. "Frenkie de Jong zit in de top, die zit rond de 5600 minuten. Gelukkig heeft Donny de laatste tijd wel gespeeld."

Het klopt dat Van de Beek de afgelopen weken meer gespeeld heeft, maar wat betreft het aantal speelminuten zit De Boer mis. Het zijn er namelijk geen 4000, maar minder dan 1500, verdeeld over alle competities. Van de Beek speelde dit seizoen 512 minuten in de Premier League, uitgesmeerd over negentien wedstrijden.