Büttner: 'Ferguson zei: als je was gebleven, was je eerste back geworden'

Büttner: 'Ferguson zei: als je was gebleven, was je eerste back geworden'

26-05-2021 20:45 Laatste update: 21:02
26

Alexander Büttner blikt in aanloop naar de Europa League-finale tussen Manchester United en Villarreal terug op zijn periode in het shirt van The Mancunians. De Nederlandse back geeft aan dat hij de eerste back van United was geworden, had Sir Alex Ferguson langer aan het roer gestaan.

"Het team dat we toen hadden, dat was abnormaal. Als je in het begin binnen komt lopen en je ziet al die grote namen, namen die je normaal alleen op de Playstation ziet... Dat is wel even wennen", begint Büttner in gesprek met ESPN over zijn eerste dagen bij United. "Maar de jongens waren aardig, alles gaat wennen. Als het ware loop je in één keer mee met de groep."

Er speelden een aantal grote namen op Old Trafford, toen Büttner zich bij de selectie voegde. "Spelers als Rooney, Ferdinand... Dat is niet normaal. Dat je meemaakt hoe groot de club is, als je bijvoorbeeld op trainingskamp gaat. Dan staan er duizenden mensen op je te wachten. Dat is een hele andere wereld. Ik heb het allemaal mee mogen maken, daar ben ik trots op."

Büttner had een hele goede band met succesmanager Sir Alex Ferguson. Het vertrek van de Schot was nadelig voor de Nederlander. "Hij heeft veel voor me betekend. Hij is de man die mij de kans heeft gegeven om bij zo'n mooie club te voetballen. Ik weet nog dat hij tegen mij zei: als ik was gebleven, dan was je in de toekomst eerste back geworden."