Europa League-winst Villarreal is bijzonder slecht nieuws voor PSV

Europa League-winst Villarreal is bijzonder slecht nieuws voor PSV

26-05-2021 23:57 Laatste update: 27-05-2021 09:19
186

De Europa League-winst van Villarreal zorgt voor een bijzonder korte vakantie voor PSV. De ploeg van Roger Schmidt was bij een zege van Manchester United al verzekerd van Europees voetbal tot begin december. Nu Villarreal beslag heeft gelegd op de Europa League, moeten de Eindhovenaren eind juli al aan de bak.

De supporters van PSV zullen woensdag massaal gejuicht hebben voor Manchester United. Bij winst van de Engelsen zou één toegangsticket voor de Champions League naar AS Monaco gaan, dat in de Franse competitie derde was geworden. Er zouden dus twee plekken vrijkomen in de derde voorronde voor PSV en Galatasaray, de Turkse vertegenwoordiger.

Maar het is net iets anders gelopen in Gdansk: doelman David De Gea tekende voor een fatale misser in een bloedstollende penaltyreeks. Omdat Villarreal de Europa League gewonnen heeft, moet PSV het alsnog doen met de tweede voorronde. Daarin heeft het wel een beschermde status en treft het Rapid Wien, FC Midtjylland of Galatasaray. Bovendien begint het Europese seizoen van PSV al op 20 of 21 juli en is Europees voetbal na 1 september geen zekerheid.

Pas bij het bereiken van de derde voorronde is PSV verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop. Uitschakeling in de tweede voorronde daarentegen betekent een derde voorronde van de Europa League. Als PSV ook daarin sneuvelt, wacht zelfs de vierde voorronde van de Conference League.

Tweede voorronde Champions League voor niet-kampioenen
Geplaatste clubs: Celtic (34.000), PSV (29.000), Sparta Praag (17.5000)
Ongeplaatste clubs: Rapid Wien (17.000), Galatasaray (17.000), FC Midtjylland (13.500)